Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

01. 07. 2022. 10:44 >> 10:41

U KIC-U

Revija “Filmski snovi - gledaoci biraju”

Jul je tradicionalno rezervisan za gledaoce filmskog programa KIC-a “Budo Tomović” koji već šestu godinu zaredom neposredno kroz ankete kreiraju reviju “Filmski snovi - gledaoci biraju”, navode iz gradsje institucije kulture.

"Od 4. do 6. jula na repertoaru će biti žanrovski filmovi koji su upravo na posjetioce naših revija, tokom godine, ostavili najsnažniji utisak. Projekcije filmova biće organizovane u sali Dodest, sa početkom u 20 sati", kazali su iz KIC-a.

Revija će početi filmom slavnog reditelja Ridlija Skota "Telma i Luiz" (1991) koji je najbolji primjer obrađivanja ozbiljnih tema naizgled trivijalnim filmskim jezikom.

Napisan po scenariju Keli Kuri, “Telma i Luiz“ prepoznat je kao jedan od sjajnih filmova o ženskom prijateljstvu, sa šest nominacija za Oskara. U filmu dvije najbolje prijateljice kreću u avanturu, ali se ona ubrzo pretvara u zastrašujuće bjekstvo od policije zbog zločina koje su počinile.

"Zasnovan na romanu Loren Vajsberger, film “Đavo nosi Pradu” (2006) prikazaćemo drugog dana revije. Ovo je priča o mladoj studenkinji koja postaje pomoćnica okrutne urednice modnog časopisa po imenu Miranda koju glumi dvostruka dobitnica Oskara Meril Strip. Miranda je od ovog časopisa napravila modnu Bibliju Amerike i čitavog svijeta, samo zato što nije dozvolila da joj bilo šta stane na put, uključujući i dugi niz asistenata koji joj nisu odgovarali", saopštio je KIC.

Romantična drama reditelja Džoša Buna “Krive su zvijezde” (2014), bazirana na popularnom romanu za mlade Džona Grina iz 2012. godine obilježiće posljednji dan revije.

"Ovo je nekonvencionalna priča o ljubavi dvoje nevjerovatnih tinejdžera koje spaja sličan opor smisao za humor, prezir prema konvecionalnom i ljubav koja ih odvodi na nezaboravno putovanje. Kako oboje boluju od teške bolesti, polaznici su grupe za podršku oboljelima od raka. Njihov odnos je poseban i čudesan i zbog načina i mjesta na kome su se upoznali", saopštio je KIC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније