Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

29. 09. 2022. 12:31 >> 12:35
1

KROZ NEKOLIKO MJESECI

Podgorica dobija Muzej savremene umjetnosti

Podgorica bi kroz nekoliko mjeseci trebalo da dobije Muzej savremene umjetnosti, što je velika stvar za Crnu Goru kad je riječ o segmentu kulture. To je predviđeno Informacijom o potrebi transformacije JU Centar savremene umjetnosti u JU Muzej savremene umjetnosti, koju je usvojila Vlada na današnjoj sjednici.

Premijer Dritan Abazović rekao je da je Podgorica jedan od rijetkih glavnih gradova koji nema muzej savremene umjetnosti.

Podsjeća na jedan od glavnih prioiriteta iz ekspozea da će Crna Gora dobiti muzej savvremene umjetnosti.

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović rekla je da Muzej savremene umjetnosti predstavlja veliku razvojnu šansu Crne Gore i glavnog grada.

Vlaović je podsjetila da Centar savremene umjetnosti ima Dvorac Petrovića, Galeriju Klub, Perjanički dom, te Galeriju Centar.

"Dakle, potrebno je objediniti ta četiri prostora i napraviti jedan reprezentativni muzejski prostor u kom bi se uradila stalna postavka crnogorske umjetnosti 20. i 21. vijeka", kazala je Vlaović.

Premijer, sa druge strane, kaže da je ovo velika stvar za Crnu Goru: "To je izvanredna stvar".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније