Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Ч.Ј.

04. 11. 2022. 11:33   >>  11:32

SJUTRA OD 20 SATI

Predstava "Pod oba Sunca" u CNP-u

Predstava "Pod oba Sunca", koju je, prema istoimenom romanu Ognjena Spahića, u dramatizaciji Stele Mišković, režirao Boris Liješević, biće izvedena u subotu, 5. novembra u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici, s početkom u 20 sati.

U najnovijoj predstavi "Zetskog doma", koja je premijerno izvedena prošlog mjeseca, igraju: Srđan Grahovac, Varja Đukić, Marija Maša Labudović, Vule Marković, Goran Vujović, Jelica Vukčević i Jelena Laban.

Reditelj Boris Liješević podsjeća da roman govori o bračnom paru koji 27 godina živi na svetioniku na krajnjem jugu zemlje, i to od događaja koji su drastično uticali na njihove živote i njihove sudbine.

"Imamo ljude koje je samoća i izolacija promijenila, promijenila im karaktere i odnose, koji žive u ćutanju, koji su na taj način upleteni u prošlost, koji su se zaustavili u jednom trenutku života i kao da on više ne teče. U drugom dijelu predstave dobijaju nezvane goste, dvoje mladih ljudi koji žele da kampuju kod svetionika. Poslije 27 godina oni tako ponovo srijeću neke ljude, opet se budi život i počinju da odzvanjaju smijeh i vriska, neka nova atmosfera. Međutim, pitanje je da li je poslije toliko godina ćutanja, ostavljenosti i samoće, novi život dobrodošao", naglašava reditelj.

Scenografiju potpisuje Janja Valjarević, kostimografiju Lina Leković, kompozitorka je Nina Perović, asistentkinja režije Nina Martinović, a kostimografkinje Mia Đurović.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Crnogorskog narodnog pozorišta, a telefon za informacije je 020274009.

Naše aktivnosti mogu se pratiti i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније