Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Ч.Ј.

23. 11. 2022. 11:47 >> 11:45

VOJINOVIĆ U KIC-U OTVORIO IZLOŽBU

Vojska nastavlja da njeguje i baštini antifašizam

Izložbom "Putevima V proleterske brigade" Vojska Crne Gore želi još jednom da pokaže da se ne odriče, već nastavlja nepkolebljivo da njeguje i baštini antifašizam i našu stvarnu antifašističku tradiciju, ali i temeljne vrijednosti na kojima počivaju i naša vojska i država Crna Gora, kazao je potpukovnik Generalštaba Vojske Crne Gore Žarko Vojinović.

Vojinović je to kazao sinoć otvarajući izložbu u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović".

On ističe i da "Vojska Crne Gore čuva sjećanja na istinske heroje naše prošlosti, čijim stazama i sami koračamo, njegujući njihovu svijetlu tradiciju".

"Podsjetio je takođe i na značaj jedne od najslavnijih jugoslovenskih jedinica koja je na svom ratnom putu, dugom oko 2.500 kilometara, od Crne Gore preko Bosne i Hercegovine, pa sve do Slovenije kroz brojne bitke, na svakom koraku podizala za sobom spomenike junaštva i patriotizma", navodi se u saopštenju KIC-a.

Fotografije na izložbi "Putevima V proleterske brigade" dio su fundusa Spomen sobe V proleterske u kasarni "Marko Miljanov" u Maslinama.

Na otvaranju direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović je izrazila zadovoljstvo i čast što je KIC kao institucija koja 57 godina nosi ime narodnog heroja Buda Tomovića, omladinskog lidera, advokata i pjesnika u prilici da ugosti izložbu, kao i to da će KIC i dalje s ponosom baštiniti i čuvati od zaborava herojstva i antifašizam naših predaka, ali i još više sarađivati na sličnim projektima sa Vojskom Crne Gore.

Organizatori izložbe su Ministarstvo odbrane i Vojske Crne Gore i KIC "Budo Tomović".

Izložba će biti otvorena do 2. decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније