Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

23. 11. 2022. 18:41   >>  20:44

UMJETNIK IZ ROŽAJA

Izložba Selvera Kardovića "Fermen" u Beču

Akademski slikar Selver Kardović predstavio je ciklus slika "Fermen" ljubiteljima umjetnosti u Beču.

Trinaesta samostalna izložba mladog umjetnika iz Rožaja ovoga puta upriličena je u galeriji kulturnog centra "Hanssonzentrum".

Ciklus slika nastao 2017. godine prvi put je predstavljen u Rožajama, a nakon toga u Podgorici, Skoplju, Prištini, Sarajevu i ostalim gradovima u ovom dijelu Evrope.

Fermen, prsluk ukrašen zlatnim nitima, kao dio tradicionalne bošnjačko/muslimanske gradske nošnje, do sada prepoznat među etnolozima i folkloristima, postaje blizak i ljubiteljima slikarstva upravo zahvaljujući Kardoviću koji ne odustaje od ideje da na platnu predstavi ono sto nosi u sebi, duh i tradiciju bošnjačkog naroda kojem pripada.

Akademski slikar Selver Kardović imaće samostalnu izložbu u decembru u Novom Pazaru, a nakon toga u Briselu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније