Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

М.В.

24. 11. 2022. 19:36 >> 22:08

AUTORSKO VEČE DARKA JOVOVIĆA

Jovović uspješan i književnik i stvaralac

Autorsko veče pjesnika, književnog kritičara, feljtoniste, esejiste i novinara Darka Jovovića održano je večeras u Plavoj sali Srpske kuće u Podgorici. Književnik Novica Đurić rekao je da je Jovović sebe od prvog dana upisao kao dostojanstvenog i hrabrog novinara. Rekao je da je da je Jovović uspješan i književnik i stvaralac.

“Ostao je svoj i nije se dao lažima. Ponosno predstavlja svoje pleme, Vasojeviće”, kazao je Đurić.

Kako je rekao, tanka je linija između čovjeka koji piše umjetničku reportažu i onog čovjeka koji piše pripovjetke i romane.

“Jovovićevi zapisi pokazuju da je on čovjek sa pjesničkom niti”, navodi Đurić.

Autorsko veče je dio tribine "Riječ" Udruženja književnika Crne Gore, a u okviru predstavljanja stvaralaštva članova te organizacije.

Darko Jovović rekao je da mu je želja da ostavi trag o našem postojanju, nas koji smo imali sreću da se rodimo u ovom vremenu i na ovim prostorima. On je rekao da vjekovima potvrđene vrijednosti pokazuju da nam niko ne može uzeti ono što nam je od Boga dato.

“Tamne slike sadašnjice kad nas umjesto mladalačke pjesme i igre i kola i igara sreću nepokošene livade i stare kuce, dala mi je povoda da pišem”, kaze Jovović.

Neponovljivi stvaralac Ratko Deletić, kaže, pomogao mu je da napravi prave korake.

“Bio je to čudesan covjek, koji je mnogo zaduzio Vasojeviće i cijelu Crnu Goru”, kazao je Jovović.

Kako je rekao, neke njegove pjesme posvećene su Ristu Ratkoviću.

“Lako se da vidjeti da su vjekovne diobe kočile naš napredak”, kazao je Jovović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније