Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

31. 01. 2023. 08:53   >>  08:48

VEČERAS

Promocija knjige “Rasplitanje duge” u KIC-u

Knjiga “Rasplitanje duge” prof. dr Sofije Kalezić biće predstavljena večeras, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

O knjizi će govoriti recenzentkinja mr Zora Jestrović, a veče će moderirati Stanka Stanojević.

“Posmatrano sa sinhrone i dijahrone tačke gledanja, knjiga poetičnog naslova “Rasplitanje duge (Antologija proznog stvaralaštva Bošnjakinja Crne Gore)” iskrenog naučnog i antologičarskog pregaoca dr Sofije Kalezić - uklapa se u veliku porodicu svjetske islamske književnosti, predstavljajući njen značajan prilog”, navodi se u pogovoru mr Zore Jestrović.

“Vođena kvalitativnom metodom odabiranja tekstova iz obimnog, žanrovski složenog stvaralaštva brojnih, i po mnogim odrednicama različitih autorki, dr Kalezić je sastavila antologiju utemeljenu na izvornim (individualnim) principima života bošnjačkog bića, ali i na onim koji se graniče s univerzalnim vrijednostima ljudskog života i ljudske riječi. Knjiga je prilog istini, najčešće zasnovanoj u stvarnosti, a potom proživljenoj i preživljenoj u najskrivenijim drhtajima ranjene, ali i ponosne ženske duše”, napisano je u pogovoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније