Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Т.Г.

07. 03. 2023. 11:41 >> 11:41

U PETAK U 10 I 12 SATI

Predstava „Bajka o mudrom prasetu‟ na sceni Nikšićkog pozorišta

Predstava za djecu „Bajka o mudrom prasetu‟, „Pan teatra‟ iz Beograda, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta, u petak, 10. marta u dva termina: u 10 i 12 sati.

Predstavu je rađena po tekstu i u režiji Miodraga Milovanova, scenografiju i kostime radio je Ivan Pantović, a muziku Vojislav Savić. U predstavi igraju: Aleksandra Đurić, Aleksandra Arizanović i Ivan Ivanov.

Ovo je priča o mudrom prasetu, rađena po istoimenoj bajci u kojoj Lija Melanija i Vuk Vuja pokušavaju da nadmudre prasence po nazivu Gile i da ga ulove. Vuja i Melanija su pripremili puno načina da se domognu Gileta.

Pošto pojedinačno neuspijevaju da ga ulove, oni sklapaju dogovor da ga udruženim snagama uvuku u zamku.. Međutim, mudro prase svojom vještinom  i inteligencijom nadmudrilo je i Melaniju i Vuleta, te su sami upali u sopstvenu klopku. Predstava je prožeta songovima i nosi poruku koja bi se mogla izreći i kroz poslovicu „Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada.‟

Termin u 10 sati rezervisan je za organizovan dolazak djece iz osnovnih škola, a za termin u 12 sati ulaznice možete kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, na dan izvođenja predstave.

Predstava traje 45 minuta i namijenjena je djeci uzrasta od tri do osam godina. Cijena ulaznice je 2 eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније