Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Паула Декај, ТВЦГ

19. 03. 2023. 08:15 >> 11:29

U ULCINjSKOM CENTRU ZA KULTURU

Promovisan film "Spasioci" autora Hadži Šabanija

Dokumentarni film "Spasioci", autora novinara i publiciste Hadži Šabanija, u režiji Redakcije Programa na albanskom jeziku Televizije Crne Gore promovisan je sinoć u Centru za kulturu u Ulcinju. Film govori o dvije neobične priče, dvije ličnosti koje su, prema mišljenju autora, obilježile ovaj grad.

"Mislim da gradove, osim istorije i tradicije, čine i ljudi. Ove dvije ličnosti, svaka na svoj način, obelježile su dušu, srce našeg drevnog grada, grada za koji mislim da se izdvaja po onome što se zove čovječanstvo", naglasio je Šabani.

Film donosi priču o ljekaru koji je, kako kažu naratori, činio čuda svojom ljekarskom vještinom, ali i spremnošću da svakome pomogne. Doktor Šuajb Resulbegovići je bio ginekolog koji je dao mnogo svojem mjestu iako nije dugo živio.

Ovaj dokumentarac govori i o mladom Emru Abaziju, koji je odlučio da od novca koji su ljudi donirali za njegov oporavak kada se suočio sa bolešću kupi veoma koristan medicinski aparat koji će služiti svima.

Narativi likova ne samo da prikazuju živote ove dvije ličnosti, već i daju poruke da neke vrline treba da budu uzor današnjem društvu, a kaže se i da inicijative koje se preduzimaju pojedinačno ili putem donacija se podržavaju i institucionalno i od strane i države.

U ime porodice na početku promocije zahvalila se Edina Resulbegu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније