Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

K. J.

23. 03. 2023. 10:53 >> 10:53

U 18 SATI

"Stvarnost sjećanja" u Nikšićkom pozorištu

Projekat "Stvarnost sjećanja" umjetnice Anke Gardašević, biće izveden na sceni Nikšićkog pozorišta sjutra u 18 sati. 

Kako je saopšteno iz te institucije, višemedijsku prostornu instalaciju čine objekti i video radovi. Kratkim zapisima iz teksta naslovljenog "Kakav divan dan" autorka upućuje na temu kojom se bavi i uvodi posmatrača u svijet koji istražuje.

"Vijest o jednoj smrti stigla je u našu kuću. Riječ "umro" za mene nije imala neko posebno značenje osim što sam je tada prvi put čula. Bilo mi je tri godine. A i dan je bio sumoran, siv, pravi zimski, dan za spavanje", jedan je od zapisa umjetnice.

Anka Gardašević rođena u Nikšiću. Magistrirala i diplomirala na FLU Cetinje, Univerzitet Crne Gore. Studijski je boravila u okviru JFDP programa US State Department na Odsjeku za Fotografiju Univerziteta George Washington u Vašingtonu, SAD. Radi kao vanredna profesorica na ALU Trebinje, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, BiH.

Dobitnica je više nagrada iz oblasti umjetnosti. Izlagala je svoje radove na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније