Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Анка Радовић [ TVCG ]

22. 05. 2023. 09:30 >> 09:30

PROJEKAT NIKŠIĆKOG POZORIŠTA

"Narodni poslanik" na turneji u Srbiji

Predstava „Narodni poslanik“, rađena u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, po tekstu Branislava Nušića, a u adaptaciji i režiji Gorana Bulajića, igrala se ovih dana na "Nušićevim scenama" i "Nušićevim danima".

Turneja Nikšićkog pozorišta obuhvatila je Smederevo, Novi Sad, Beograd i Kragujevac, a Bulajić i njegova glumačka ekipa pokazali su snagu pozorišta i snagu Nušićevih riječi i ljepotu svoje igre. 

Glumac Stevan Vuković kazao je za TVCG da ono što su doživjeli na turneji je znak da su uradili dobru stvar. 

"To se itekako tiče svih ljudi, publike i pojedinca", istakao je on. 

Nušić je pisac van vremena i za svako vrijeme, a svako vrijeme bi trebalo biti za kulturu i saradnju i razmjenu energije. 

Direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović kazao je da mu je jako drago što je Nikšićko pozorište postalo dio korpusa pozorišnih ljudi iz Crne Gore koji sarađuju sa srpskim pozorištem, dok se direktor pozorišta Zoran Đerić nada da će i oni sa svojim predstavama doći u Nikšić. 

"Nadam se da ćemo nastaviti saradnju, a isto tako i sljedeće godine da pozovemo kod nas neku novu predstavu iz Nikšića", dodao je on. 

Svoju turneju "Narodni poslanik" je započeo u Beogradu, a preko "Nušićevih dana" i scene Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, zaokružio je igrom u okviru Dana Joakima Vujića u Kragujevcu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније