Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

24. 05. 2023. 14:11   >>  14:11

MKM

Vlaović: Stvaramo uslove za puni razvoj potencijala mladih

Sistem mora da prepoznaje mlade talente i stvara uslove za puni razvoj njihovih potencijala, poručila je ministarka kulture i medija Maša Vlaović. Ona se sastala sa Asjom Džogović povodom njenog velikog uspjeha na 29. Međunarodnom Đurđevdanskom festivalu diječije pjesme održanom u Banjaluci, gdje je osvojila tri nagrade sa pjesmom “Želim”.

“Cilj Ministarstva jeste da stvorimo uslove za kontinuirano kreiranje što više kulturnih sadržaja za djecu i mlade, da kulturni sadržaji budi dostupni svoj djeci u svim krajevima Crne Gore, a da sistem prepoznaje mlade talente i stvara uslove za puni razvoj njihovih potencijala”, kazala je ministarka kulture i medija Maša Vlaović na današnjem sastanku sa Asjom Džogović.
Vlaović se sastala sa Asjom Džogović povodom njenog velikog uspjeha na 29. Međunarodnom Đurđevdanskom festivalu diječije pjesme održanom u Banjaluci, gdje je Džogović osvojila tri nagrade sa pjesmom “Želim”, i to drugu nagradu za interpretaciju, drugu nagradu za najbolju kompoziciju i nagradu za najbolji aranžman.

Džogović je rekla da je zadovoljna učešćem na Festivalu i svojim plasmanom.

Susretu u Ministarstvu kulture i medija prisustvovao je i kompozitor pjesme Danijel Alibabić, koji je istakao da je mu je saradnja sa Asjom bila veliko zadovoljstvo.

“Rezultat koji je Asja postigla predstavlja ogroman uspjeh, kako za nju, tako i za čitav tim, budući da je riječ o festivalu koji važi za jedan od vodećih u regionu u ovoj oblasti”, kazao je Alibabić.

Ministarstvo kulture i medija je, prepoznajući nedostatak sadržaja za djecu i mlade, kreiralo posebnu programsku liniju namijenjenu programima i projektima za djecu i mlade, u okviru koje će uskoro raspisati i konkurs.
“U okviru ovog segmenta nastojaćemo da kreiramo i realizujemo sadržaje namijenjene djeci i mladima, kroz čije forme će se razvijati kulturne navike stanovništva od ranog djetinjstva”, kazala je Vlaović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније