Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ A.B. ]

14. 09. 2023. 16:52 >> 17:40
1

DOKUMENT VLADE CG

Brković imenovan za člana žirija za dodjelu Njegoševe nagrade

Crnogorski književnik i publicista Balša Brković imenovan je za člana žirija za dodjelu Njegoševe nagrade, objavljeno je u Vladinom dokumentu.

Brković je objavio šest knjiga poezije, a njegova priča "Oči Enropije Plamenac", objavljena je u prestižnom američkom izdanju Najbolji evropski pripovjedači za 2015. godinu. 

Za roman "Privatna galerija" Brković je dobio nagradu "Mirosavljevo jevandelje" za najbolju knjigu proze u Srbiji i Crnoj Gori 2001-2003.

Isti roman bio je nominovan u najuži izbor za prestižnu tuzlansku nagradu "Meša Selimović" za najbolji roman na prostoru bivše Jugoslavije u 2002. godini. 

Dobitnik je Ratkovićeve nagrade za najbolju knjigu poezije 2017. godine. 

Pored Brkovića imenovani su i Nedžad Ibrahimović iz Bosne i Hercegovine, Amelia Licheva iz Bugarske, Kalina Maleska iz Sjeverne Makedonije, Andrej Blatnik iz Slovenije, Saša Ćirić iz Srbija i Olja Savičević Ivančević iz Hrvatske.

U dokumentu piše da svakom članu Žirija pripada naknada za rad u jednokratnom iznosu od 22 obračunske vrijednosti koeficijenta.

Dispozitiv ovog rješenja objaviće se u „Službenom listu Crne Gore“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније