Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.Č.J.

14. 04. 2024. 19:55 >> 19:54
1

razgovarao sa ministarkom vujović

Ambasador Pacos: Grčki eksperti procijeniće stanje ikone Filermosa

Tim eksperata iz Grčke doputovaće u Crnu Goru kako bi pomoću najsavremenijih tehničkih uređaja procijenili stanje na Ikoni Filermosa, kazao je odlazeći ambasador Grčke, Nj.E. Panajotis Parcos.

On je to kazao tokom sastanka sa ministarkom kulture i medija Tamarom Vujović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture i medija, sastanak je predstavljao priliku da se izrazi zahvalnost za predanost i doprinos ambasadora Parcosa unapređenju saradnje u oblasti kulture i medija.

“Tokom mandata ambasadora Parcosa, ostvareni su značajni koraci ka produbljivanju kulturne razmjene između Grčke i naše zemlje”, istakla je ministarka, te se zahvalila ambasadoru na njegovom izuzetnom doprinosu.

Ona je navela da joj je žao što je saradnja između njene administracije i ambasadora započeta u posljednjim mjesecima njegovog mandata.

“Postavili smo sjajne temelje, nastavićemo da koračamo tim putem. Hvala Vam za Vašu otvorenost, za sjajan rad u Crnoj Gori i za Vaše mudre savjete. Vaša predanost diplomatiji ostavila je dubok trag i ostvariće pozitivan uticaj i nakon odlaska iz Podgorice. Želimo Vam sve najbolje u budućim godinama i vjerujemo da će se naši putevi ponovo ukrstiti”, istakla je Vujović.

Ambasador je, kako se navodi u saopštenju, informisao ministarku Vujović da je ministarka kulture Grčke Lina Mendoni prihvatila prijedlog da delegira eksperte koji će pomoću najsavremenijih tehničkih uređaja procijeniti stanje na Ikoni Filermosa, te da je određen vodeći eskeprt Janis Matarangas koji će predvoditi tim koji će zajedno sa sredstvima za rad doputovati u Crnu Goru na nekoliko dana, što će biti povod za dalju saradnju i razmjenu znanja i iskustva sa grčkim stručnjacima u oblasti konzervacije.

“Drago mi je što smo prije Vašeg odlaska u Grčku uspjeli da započnemo ovaj važan proces saradnje specijalista iz pomenute oblasti”, istakla je ministarka.

Naglasivši značaj i važnost očuvanja kulturnog nasljeđa i saradnje u tom kontekstu, on se zahvalio ministarki na toplom prijemu i riječima hvale koje je uputila njemu i njegovom radu tokom mandata u Crnoj Gori.

"Istakao je važnost saradnje između Grčke i Crne Gore u oblasti kulture i medija te izrazio zadovoljstvo što je bio dio procesa jačanja ovih veza. Uz iskrene riječi zahvalnosti, ambasador je izrazio nadu da će se saradnja između dviju zemalja nastaviti", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније