Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

[ M.V./T.G. ]

12. 05. 2022. 23:17 >> 23:23
13

POLUFINALE U TORINU

Vladana ne nastupa u finalu Eurosonga

Naša predstavnica Vladana nije prošla u finale Eurosonga. Prva zemlja koja se plasirala je Belgija. Drugi finalista je Češka, a treći Azerbejdžan. A finalista pod rednim brojem četiri večeras je Poljska. Finska je peti finalista, a šesti Estonija. Australija je sedmi finalista, a osmi Švedska. Deveti finalista je Rumunija, a deseti Srbija. Svi finalisti proglašeni su nasumičnim redosljedom, koji nema veze sa plasmanom.

U drugoj polufinalnoj večeri, osim Crne Gore, takmičili su se i predstavnici Finske, Izraela, Srbije, Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Kipra, Irske, Sjeverne Makedonije, Estonije, Rumunije, Poljske, Belgije, Švedske, Češke.

 

Zbirom glasova odabrano je najboljih deset takmičara koji će otići u finale.

Evo kako ste mogli glasati za Vladanu.Belgija je nastupala pod rednim brojem 16, pod rednim brojem 17 Švedska, a poslednji je nastupao predstavnik Češke

Naša predstavnica Vladana nastupala je pod rednim brojem 15, i izazvala je pozitivne reakcije kod publike. 

"Apsolutno zadivljujući nastup crnogorske predstavnice Vladane", piše na zvaničnom Tviter nalogu Eurosonga. 

Pod rednim brojem 14 nastupala je Poljska.

Predstavnici Rumunije nastupali su pod rednim brojem 13, i  predstavili se latino pjesmom koja govori o zabranjenoj ljubavi.

Stefan, predstavnik Estonije, nastupao je pod rednim brojem 12.

Broj 11 bio je rezervisan za Sjevernu Makedoniju i njihovu predstavnicu Andreu, koja je uspjela da pokaže svoje glasovne sposobnosti.Pod rednim brojem deset nastupala je Irska.Andromahi, predstavnica Kipra je nastupala pod rednim brojem devet.Šeldon Rajli, nastupio je pod rednim brojem osam, kao predstavnik Australije.Redni broj sedam bio je u duhu San Marina i Akila Laura, koji je bio učesnik italijanskog festivala u Sanremu.Pod rednim brojem šest, nastupila je Ema Muskat, predstavnica Malte.Gruzijski predstavnici nastupali su pod rednim brojem pet. 

Pod rednim brojem četiri, nastupao je predstavnik Azerbejdžana Nadir Rustamli. 

Zatim je sa numerom "In corpore sano" nastupila predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta.

Popularna grupa "Rasmus" iz Finske otvorila je drugo polufinale. Potom je nastupio predstavnik Izraela Mihael Ben David.

 Voditelj Alesandro Katelan je sa nekoliko desetina plesača na evrovizijskoj sceni otvorio drugo polufinale popularnim Tik-tok plesom "Čiki-čiki".

  Deset pjesama kvalifikovaće se za finale 14. maja.

Pravo glasa imaju žiriji i slušaoci zemalja učesnica u ovom polufinalu, kao i Velike Britanije, Španije i Njemačke.

Prvih 10 finalista Eurosonga 2022. koji se održava u Torinu su Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Na generalnoj probi u ponedjeljak veče, glasao je stručni žiri, koji se sastoji od po pet muzičkih stručnjaka iz svake od zemalja.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније