Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

Т.Г.

17. 10. 2022. 18:17 >> 18:19
1

VLADANA VUČINIĆ

"Orkestrirana hajka se nije završila, ali klevete više neću tolerisati"

Na sarkastične kritike nečijeg muzičkog stvaralaštva ne odgovara se iznošenjem stavova koji nemaju utemeljenje u činjenicama i koji su vrlo ozbiljne klevete. Te klevete su još gnusnije kada dolaze od osobe bez zere poštovanja prema onima kojima je moj nastup bio posvećen, što samo po sebi govori o njemu samom, napisala je na Fejsbuku Vladana Vučinić predstavnica Crne Gore na Eurosongu 2022 godine.

Vladana je reagovala na komentar Bojana Jovovića povodom informacije da Crna Gora neće učestvovati na Evroviziji 2023. godine koja se održava u Velikoj Britaniji.

Reagovanje Vladane Vučinić prenosimo u cjelosti:

"Moralni i intelektualni svjetonazor mi najčešće ne dozvoljava da na besprizorne, a posebno besmislene prozivke ikada odgovaram. Razumijem da je javni posao po svojoj prirodi izložen javnom mnjenju, koje nerijetko zna biti surovo instruirano netačnim ili polu-informacijama. Kao neko ko je bio žrtva orkestrirane hajke koja se, očigledno ni do danas nije završila, u obavezi sam da demantujem prizemne napade koji dolaze sa određenih adresa. Prvo, molim sve dušebrižnike poput dotičnog, da mi ne mjere krvna zrnca, jer rezervne države do Crne Gore, niti nacije do crnogorske nemam.

Još kao dijete sam vaspitavana da biti Crnogorka znači bezrezervno voljeti svoju zemlju, ali i svoje sunarodnike bez obzira na njihovu političku, religijsku, etničku ili nacionalnu pripadnost. Gore pomenutom i svima njemu sličnima poručujem da će svoje teze ovdje iznesene o mojim ,,nasrtajima na Državu" imati priliku da dokaže institucionalno, jer ovakve i slične klevete ja više neću tolerisati. Drugo, o težini kritika mog nastupa, ne bih diskutovala sa analfabetom koji nalazi za shodno da mene naziva “amaterom”, a koji nije bio sposoban da položi ni prvi razred srednje muzičke škole, a tek da je završi.

Posebno ne bih diskutovala o njegovoj kritici Javnog servisa i načina odabira predstavnika za ESC prošle godine, jer je bend sa kojime je ova persona (koja je pritom u roku od 10 godina predstavljala CG dva puta na ovom takmičenju) nastupila 2016. - odabran ni manje, ni više do diskrecionom Odlukom tadašnjeg g.d. RTCG-a, bez ikakvog konkursa, stručnog žirija ili mišljenja javnosti. Ponajviše ne bih diskutovala sa nekim čiji su rani uzori u pogledu muzičkog pravca, daleko od ovoga što danas prikazuje, a ko ni nakon 20 godina poznanstva sa mnom nije imao ljudskosti, a tek časti (na koju se toliko poziva) da se sjeti da učestvuje u mom bolu, usmeno, pismeno, tajno ili javno, što nalažu crnogorski običaji.

I ovime završavam: na sarkastične kritike nečijeg muzičkog stvaralaštva ne odgovara se iznošenjem stavova koji nemaju utemeljenje u činjenicama i koji su vrlo ozbiljne klevete. Te klevete su još gnusnije kada dolaze od osobe bez zere poštovanja prema onima kojima je moj nastup bio posvećen, što samo po sebi govori o njemu samom. Neka ono što stvaramo i ostavljamo za sobom-sudi o nama samima, a sud vremena će razdvojiti žito od kukolja", napisala je Vladana.

Na molbu menadžmentu RTCG da prokomentariše navode Jovovića, dobili smo odgovor da su ponosni na sprovedenu proceduru izbora i da ne žele da komentarišu ovakve istupe.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније