Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

М.М.Љ. [ N1/RTS ]

12. 05. 2023. 07:15 >> 11:27

ZAVRŠENO DRUGO POLUFINALE

Poznati svi finalisti Pjesme Evrovizije u Liverpulu

Druge polufinalne večeri izabrano je još 10 pjesama koje su se plasirale u finale Evrovizije, koja se ove godine održava u Velikoj Britaniji.

U finale su ušli Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija.

Druge polufinalne večeri su svoje pjesme predstavili predstavnici 16 zemalja, a finalisti su izabrani na osnovu glasova publike.
Bez plasmana u finale ostali su predstavnici Danske, Rumunije, Islanda, Grčke, Gruzije i San Marina.

Tokom glasanja su se gledaocima predstavili brojni izvođači iz Ukrajine kako bi se obilježila prošlogodišnja pobjeda te zemlje, a po završetku glasanja nastupile su i tri dreg kraljice.

Svoje pjesme su tokom prebrojavanja glasova predstavili i predstavnici Velike Britanije, Španije i Ukrajine koje su direktni učesnici finala.

Srbija i Hrvatska plasirale su se u finale tokom prve takmičarske večeri, kada su pored njih učešće u finalnoj večeri obezbijedile i Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugalija, Švedska i Norveška.

Finale ovogodišnje Evovizije održaće se u subotu 13. maja u Liverpulu. Favoritkinja za pobjedu, prema procjenama kladionica, je predstavnica Švedske Lorin.

Direktan prenos finala možete pratiti na Radio Televiziji Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније