Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Lična karta

Ranka Perović [ Portal RTCG ]

16. 03. 2024. 07:27 >> 11:49
2
Čitaj mi:

INTERVJU

Lična karta: Igor Drobnjak, crnogorski košarkaški reprezentativac

Jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije, 23 godine star plejmejker naše košarkaške reprezentacije i Studentskog centra Igor Drobnjak još kao dijete vrijeme je provodio na treninzima i utakmicama starije braće. Kada je imao pet godina počeo je da trenira košarku i, kako kaže, od tada ima želju za pobjedama koja ga i danas drži. Omiljena knjiga mu je “Mentalitet mambe: Kako ja igram” Kobija Brajanta. Najvećim uspjehom u dosadašnjoj karijeri smatra učešće na Evropskom prvenstvu 2022. godine kada je kao debitant na velikim takmičenjima svojim igrama pokazao da na njega može da se računa u budućnosti. Što ga čini sećnim, šta najčešće donosi sa putovanja, ko može odmah da ga oraspoloži, Igor Drobnjak otkriva u Ličnoj karti.

Putovanja su sastavni dio naših života. Da li je neko mjesto probudilo nešto novo u Vama I gdje ste se najbolje osjećali?

Prošlog ljeta sam bio 10 dana na Siciliji. Trudio sam se da obiđem što više mjesta i gradova. Vrijeme provedeno na ostrvu bogate I jedinstvene kulture je ostavilo veliki utisak na mene. Izdvojio bih mjesto na sjeverozapadu Sicilije, a to je Tonnara di Scopello. Riječ je o nekadašnjem ribarskom selu u kom se nalazi tek nekoliko kućica iz 18.vijeka.

Šta najčešće donosite sa putovanja?  

Sa svih putovanja volim da donesem uspomene i poklone za porodicu i prijatelje. Najčešće su to magneti, predmeti ili stvari po kojima su te zemlje i gradovi poznati, slatkiši kojih nema kod nas su obavezni, kao i veliki broj fotografija i trenutaka koji se pamte.

Predstava o sreći se razlikuje od osobe do osobe. Kako je zamišljate,  šta Vas čini srećnom ?

Kada se spomene sreća, porodica je definitivno na prvom mjestu. Zamišljam je upravo u krugu porodice i bliskih prijatelja. Da smo na okupu, zdravi i bez većih problema. Pored porodice veliki izvor sreće mi predstavlja košarka.

Šta može odmah da Vas oraspoloži i nasmije? A iznervira i naljuti?

Ono što me svakog dana oraspoloži je moj pas Bean. Svaki put kad me vidi se toliko obraduje, pa mi uvijek uljepša ili popravi dan. Za sebe mislim da sam osoba koja se malo ljuti i koju nije lako iznervirati. Ipak, koliko god da se trudim, ne mogu izbjeći nervozu nakon poraza na utakmicama.

Šta najviše volite kod sebe, a šta baš i ne?

Kod sebe volim to da, kad uzmem nešto da radim, budem organizovan i temeljan do najsitnijih detalja. Takav sam kad radim nešto do čega mi je stalo i što mi je bitno. Ne volim kod sebe da, kada znam da nešto nije hitno, odugovlačim i to završavam u posljednjem trenutku.

Greška koja Vas je promijenila ili nečemu naučila?

Nekada sam nakon greške bio emotivan i dugo razmisljao o tome. Vremenom sam naučio da se sto prije oslobađam i nastavljam dalje. To je nešto što sam naučio kad su greške u pitanju.

Kakvi ste kad Vam je dosta svega?

Kada nađu takvi trenuci, obično volim da se izolujem od svih. Najčešće dug san to rješava.

Kako bi opisali sebe u par riječi?

Vrijedan, srećan i pošten.

Šta nikada ne opraštate drugima?

Laž i neiskrenost.

Gdje ste u djetinjstvu najviše voljeli da provodite vrijeme?

To je svakako mjesto Kruče blizu Ulcinja, gdje sam ljeti provodio svaki slobodni trenutak.

Šta ste iz perioda kada ste bili dijete zadržali do danas?

Kada sam bio mali igrao sam se po cijeli dan i imao veliku zelju za pobjedama. To me i sada drži.

Što biste rekli samom sebi kao dječaku, iz današnje perspektive? 

Rekao bih mu da nastavi istim putem. Da ne gubi vjeru i da manje brine.

Omiljena knjiga, pjesma, film ?

Omiljena knjiga mi je Kobijeva “The Mamba Mentality: How I Play”. Filmova ima više, ali svakako neki iz Marvelove kolekcije.

Šta košarka znači za Vas?

Kao dječaku to je bila samo igra. Sad je to već posao u kojem uživam, koji me ispunjava i čini srećnim. To je definitivno jedna od mojih najvećih ljubavi. 

Da li ste oduvijek željeli da se bavite košarkom ?

Sa 5 godina sam počeo da treniram. Čak sam i prije toga provodio vrijeme na treninzima i utakmicama starije brace, tako da sam oduvijek u košarci.

Šta smatrate najvećim uspjehom u dosadašnjoj karijeri?

Najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri mi se desio na Evropskom prvenstvu 2022.godine. Reprezentacija je napravila uspjeh i prošla u drugi krug a ja sam imao zapaženu ulogu tokom cijelog prvenstva. 

Da li imate želju da se oprobate i u nekom drugom sportu?

Volio bih da se oprobam u još nekim sportovima ali zbog obaveza prema košarci i rizika koji nose drugi sportovi, to ne mogu sebi da priuštim.

Koji je Vaš životni moto?

Da svakog dana napredujem i budem bolji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније