Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

28. 10. 2022. 11:44 >> 11:47

KONCERT SJUTRA NA TVCG 2

FAME projekat – priča o mladim umjetnicima koji postaju bend

Kroz projekat, a kao partner na projektu RTCG je omogućila priliku mladim umjetnicima iz Crne Gore, koji su se oformili kao novi bend “Cajtnot” na muzičkoj sceni Crne Gore da steknu nova znanja, probiju se na tržište i dobiju priliku da osim u svojoj zemlji, nastupe i u inostranstvu.

Prije javnih nastupa, crnogorski muzičari: Milica Milović, Strahinja Kovačević, Snežana Nikčević, Nikola Kalezić i Dejan Vuletić su imali aktivnosti tokom kojih uz pomoć dva mentora Stefana Pantovića i Ivana Ivanovića, učili kako raditi kao bend i publici predstaviti svoju muziku na najbolji mogući način. I mentor i asistent pomogli su mladim umjetnicima da obnove vještine sviranja, pjevanja, aranžiranja i pisanja tekstova, te da razviju bolju komunikaciju s publikom.

Osim crnogorskog benda, u okviru projekta “FAME – INNOVATIVNI MODEL PREKOGRANIČNE LABORATORIJE ZA MLADE UMJETNIKE” stvorena su još tri benda iz dvije italijanske regije Pulja i Molize i Albanije, a sve sa ciljem jačanja njihovih umjetničkih i digitalnih komunikacijskih vještina. Osim usavršavanja muzičkih i vokalnih vještina kroz radionice, iskusili su i nastupe u različitim zemljama pred različitom publikom.

Bendovi su svirali na najpoznatijem muzičkom festival u Pulji-Cinzella Festivalu, u dvorcu istorijskog mjesta Civitacampomarano u Molizeu, u Muzičkom centru Crne Gore u Podgorici i na Trgu “Italija” u Tirani.

Projekat “FAME” je ko-finansiran od strane Evropske Unije u sklopu pred-pristupne podrške IPA II kroz prekogranični trilateralni program Interreg IPA CBC programa Italija-Albanija-Crna Gora.

Koncert “FAME” u sklopu istoimenog projekta, a u produkciji Radio-televizije Crne Gore, biće emitovan sjutra, 29.10. u 21 čas, na Drugom kanalu TVCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније