Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Б.Бу.

06. 06. 2023. 09:13   >>  09:17

9. i 10. JUNA

Festival kulture Zabjelo donira dio prihoda od ulaznica u humanitarne svrhe

Drugo izdanje Festivala kulture Zabjelo, koje će se ove godine održati 9. i 10. juna na stadionu “Nikola Šćepović“ u Podgorici, donosi bogat muzički program, ali i priliku svim posjetiocima da daju humani doprinos.

 

Naime, dio prihoda od svake prodate ulaznice Festival kulture Zabjelo će donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“, kao i domaćinima festivala – Fudbalskom klubu Zabjelo, saopštili su organizatori.

“Fondacija će tim uplaćenim novcem kupiti i donirati instrumente koji su potrebni Stomatološkoj Poliklinici u Podgorici za rad sa djecom sa smetnjama u razvoju. U komunikaciji sa stomatolizima Poliklinike saznali smo da im nedostaju određeni aparati i instrumenti koji bi olakšali rad i saradnju prilikom popravke zuba djeci sa smetnjama u razvoju. Nadamo se i vjerujemo da ćemo olakšati i djeci i osoblju Poliklinike. Zahvaljujemo se organizaciji Festivala Kulture Zabjelo na pomoći i ukazanom povjerenju. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju jer ovim lijepim gestom nam pokazuju da djeca sa smetnjama u razvoju nisu sama i zaista daju dobar primjer podizanja svijesti o osobama sa invaliditetom”, kazali su iz Fondacije „Ognjen Rakočević“.

Kao i prošle godine, i ovog puta će dio od svake prodate ulaznice za Festival kulture Zabjelo biti usmjeren na razvoj Fudbalskog kluba Zabjelo.

Prošlogodišnja donacija pomogla je klubu da poslije dužeg vremena ponovo pokrene školu fudbala za mlađe kategorije.

Zahvaljujući publici Festivala kulture Zabjelo, ove godine Fudbalski klub Zabjelo pokrenuo je besplatnu školu fudbala za dječake i djevojčice koju pohađa više od 100 članova od šest do 12 godina, podsjetili su organizatori.

“Donacije od prošlogodišnjeg Festivala kulture Zabjelo su značajno doprinijele stabilnosti našeg kluba, što je uslovilo dodatno poboljšanje dijela infrastrukture i pokretanje školice fudbala”, kazali su iz Fudbalskog kluba Zabjelo.

Na ovogodišnjem dvodnevnom izdanju festivala kulture Zabjelo nastupiće neka od najznačajnih imena alternativne regionalne scene, poručuju domaćini.

U petak 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen.

Druge festivalske večeri nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastavi Vrpca, Šarđun i PARTY MËJKERSI.

Festivalske ulaznice po cijeni od 20 eura i jednodnevne ulaznice po cijeni od 12 eura dostupne su preko festivalske stranice, kao i prodajnim mjestima u Crnoj Gori i online.

Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније