Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B.Bu. [ Politika ]

10. 04. 2024. 09:42 >> 09:42

ZAR JE TOLIKO VREMENA PROŠLO?

ABBA slavi 50 godina od pobjede na Eurosongu

Švedska grupa ABBA, koju su 1972. osnovali Beni Anderson, Bjorn Ulveus, Ani-Frid Lingstad i Agneta Faltskog, u aprilu 1974. godine je sa pjesmom Waterloo, pobijedila na Eurosongu.


Povodom 50. godišnjice pobjede na najpoznatijem evropskom muzičkom takmičenju, grupa se oglasila na Instagramu. Objavili su fotografiju sa tog Eurosonga i zahvalili se obožavaocima.

„Malo je vrtoglavo pomisliti da su milioni vas, koji ste nas prvi put gledali u finalu Eurosonga 1974, prenijeli našu muziku ne na jednu, nego na nekoliko generacija. Dokaz za to vidimo svaki put kada neko od nas posjeti Abba Voyage u Londonu i upravo zbog toga možemo proslaviti 50. jubilej tog događaja znajući da naše pjesme još uvijek odjekuju širom svijeta“, napisali su u zajedničkoj objavi.

„Teško je shvatiti da je prošlo 50 godina otkako smo nas četvoro čekali iza pozornice u Brajtonu na presude svih žirija širom Evrope. A šta su bili naši snovi tokom tih napetih trenutaka i haosa nakon pobjede? Četiri različita sna, bez sumnje, ali kakvi god da su bili, koliko god veličanstveni bili, stvarnost ih je nadmašila, to je sigurno”, nastavili su, i dodali:

„Mnogi od vas bili su uz nas od početka i prate nas od tada, više od pola vijeka. Muzika koju otkrijete i zavolite dok odrastate ostaje uz vas zauvijek. Dijeliti to iskustvo sa vama i znati da je naša muzika postala konstanta u vašim životima, predivna je stvar”.

Grupa ABBA se na kraju zahvalila svim obožavaocima:

„Tokom godina bili smo blagosloveni vašom ljubavlju. Želimo da vam kažemo ’hvala’ za ono što nam dajete. Ovo je srećan i istovremeno svečani trenutak i možemo samo da se nadamo da razumijete koliko smo duboko zahvalni za dugu, uspješnu karijeru i vašu nepokolebljivu odanost i podršku tokom godina. Hvala vam”.

 

 




 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније