Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

М.М.

11. 01. 2023. 22:26 >> 22:23

U 57. GODINI

Preminula Tatjana Patic, jedna od najljepših manekenki svih vremena

U 57. godini života preminula je Tatjana Patic, legendarna ljepotica u eri 90-ih koja je činila slavnu petorku s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Lindom Evangelistom i Christy Turlington.

Vijest o smrti supermodela potvrdio je njezin agent, no još uvijek nema informacija o uzroku.

Tatjana je za života proglašena jednom od najljepših žena na svijetu, a dobila je i titulu najmisterioznijeg modela.

Patic se rodila u njemačkom Hamburgu da bi se s porodicom, majkom Estonkom i ocem, u djetinjstvu preselila u švedski grad Skanör.

Godine 1983. s navršenih 17 godina prijavljuje se na takmičenje Elite Model Contest u Stockholmu i osvaja treće mjesto, a nagrada je bila putovanje u Pariz i ugovor s modnom agencijom.

Krajem 80-ih i tijekom 90-ih zapalila je modni svijet, a ubrzo je postala i jedna od glavnih zvijezda spota Georgea Michaela "Freedom".

Uskoro je postala model za Versace i Chanel, često se pojavljujući u tiskanim oglasima i na pistama, a takođe je bila na mnogim naslovnicama časopisa, poput Voguea, Harper's Bazaara i Marie Claire.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније