Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

B.Bu. [ RTS ]

29. 03. 2024. 12:31 >> 12:32
Čitaj mi:

BUDITE UMJERENI

Vaša kosa voli regenerator, ali nipošto ne pretjerujte 

Pretjerano korišćenje regeneratora može kosu učiniti suvom, lomljivom, pretjerano masnom i otežanom. Kako da znate koliko regeneratora treba koristiti?



Regenerator, osim što kosi pruža mekoću, čini to da miriše zanosno. Ipak, kada je u pitanju korišćenje regeneratora vrlo je lako pretjerati, što i nije baš najbolja stvar za kosu.

Šta se događa kad pretjeramo?

Kod pretjeranog korišćenja regeneratora vlasi dobijaju više od potrebne količine vlage i postaju preopterećene i zato drugi proizvodi za kosu poput ulja i seruma ne mogu da prodru u kutikulu i budu djelotvorni. Takođe, može se dogoditi da kosa postane premekana i da izgubi na volumenu.

Korišćenje previše regeneratora i predugo ostavljanje na kosi, korišćenje onoga koji nije prikladan za vaš tip kose, nedovoljno ispiranje kose i prečesto korišćenje neki su od načina kako je moguće pretjerati s korištenjem regeneratora, posebno ako njega koristite i hidratantne preparate poput maski.

Kako pravilno koristiti regenerator?

Koristiti regenerator pri svakom pranju kose nije loša stvar, ali kada ga koristite, pripazite da ga ne ostavljate na kosi duže od jednog do dva minuta.

Takođe, važno je pravilno ga rasporediti po dužini kose, ali obavezno izbjegavajte nanošenje regeneratora na vlasište.

Kako biste spriječili prekomjerno korišćenje regeneratora, važno je da koristite pravilnu količinu, ali i da ga temeljito isperete, idealno s hladnijom vodom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније