Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

11. 10. 2020. 09:45 >> 09:45

RUSIJA

Uspješno testirana supersonična raketa

Rusija je uspješno testirala novu Cirkon supersoničnu krstareću raketu, prenio je danas načelnik ruskog generalštaba Valerij Gerasimov ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Gerasimov je u video pozivu s Putinom rekao da je probno lansiranje izvedeno juče sa fregate Admiral Groškov koja se nalazi u Bijelom moru.

Raketa je uspješno pogodila cilj u Barencovom moru, rekao je Gerasimov.

Putin, je pohvalio uspješan test kao "veliki događaj" za Rusiju.

"Opremanje naših oružanih snaga, vojsku i mornaricu, sa najnovijim oružanim sistemima koji su zaista bez premca će svakako osigurati dugoročnu odbrambenu sposobnost naše zemlje", rekao je Putin, kome je, kako navodi AP, "ova lijepa vijest prenijeta na njegov 68. rođendan".

Putin je 2019. govorio o predstojećem raspoređivanju nove supersonične rakete "Cirkon" za Ratnu mornaricu, rekavši da raketa može da leti devet puta brže od zvuka i da ima domet od 1.000 kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније