Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ klix.ba ]

27. 10. 2020. 06:37   >>  06:41

ISTANBULSKE VLASTI

Aplikacijom lociraju mačke i pse lutalice

Istanbulske vlasti su napravile mobilnu aplikaciju SmetiPati kojom će pokušati ostvariti ambiciozan cilj, a to je lociranje svih mačaka i pasa koji lutaju gradskim ulicama.

Aplikaciju je razvila vodeća IT kompanija Koc Sistem, a podrazumijeva da svi ljubitelji životinja aplikacijom prijavljuju mačke i pse. Nadležni žele da bolje brinu o njihovom zdravlju i da donose bolje politike kada je u pitanju odnos prema ovim životinjama.

Ipek Kirac iz navedene kompanije je istakla da je na ideju za razvoj ove aplikacije došla zbog toga što se svakodnevno povećavao broj pasa lutalica koje je hranila.

Biće napravljena baza podataka za svaku životinju, a biće dostupne i informacije o ljudima koji se brinu o njima i veterinarima. Svaki profil životinje će sadržavati osnovne podatke o njoj i fotografiju. Podaci će se redovno ažurirati.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu je ukazao da je plan da aplikacija bude dostupna u roku od pola godine, piše turski dnevni list Daily Sabah.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније