Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

klix.ba [ R.B. ]

16. 02. 2023. 16:56 >> 16:50

UBLAŽILI PRAVILA

Twitter omogućio reklamiranje kanabisa

Reklamiranje kanabisa na Tviteru od danas je dozvoljeno, saopštila je kompanija.

Tviter je ranije dozvoljavao reklame koje se odnose na CBD, supstancu koja se nalazi u marihuani, ali samo za neke korisnike u SAD-u. Promjena politike znače da će Tviter, nakon što su velike kompanije koje se bave oglašavanjem upozorile klijente da ne kupuju reklame nakon dolaska Elona Maska, dozvoliti više reklama za kanabis nego što to dozvoljavaju druge platforme poput Facebooka, Instagrama i TikToka.

Na platformama koje su u vlasništvu kompanije Meta, oglašivači mogu promovisati proizvode s ograničenjima koja se odnose na geografski targeting i sadržaj, ali THC i CBD proizvodi nijesu dozvoljeni.

TikTok takođe ima stroga pravila u vezi sa drogom i čak zabranjuje objavljivanje javnih usluga iz države Njujork nakon što je kanabis legalizovan za odrasle osobe.

Oglašivači koji imaju veze s kanabisom će i dalje morati da slijede određene smjernice kako bi promovisali svoje proizvode.

Ipak, jasno je da Tviter vidi potencijalnu zaradu od reklama za kanabis na svojoj platformi. Interni podaci su pokazali da su tvitovi o kanabisu zasjenili teme poput ljubimaca, kuvanja, kafe i alkohola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније