Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

M.M. [ Mina ]

03. 05. 2024. 12:48 >> 12:48
Čitaj mi:

rekordnih 110 milijardi USD

Apple najavila najveći otkup akcija u istoriji kompanije

Američka tehnološka korporacija Apple najavila je otkup sopstvenih akcija za rekordnih 110 milijardi USD, nakon što su najnoviji finansijski rezultati za tromjesečni period od januara do marta ukazali na usporavanje prodaje.

Apple je u prva tri mjeseca ove godine, koja za kompaniju predstavljaju drugi fiskalni kvartal, zabilježio prihod od 90,75 milijardi USD, što je četiri odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, javlja CNN.

Kvartalni profit Apple-a iznosi 23,64 milijarde USD, ili 1,53 USD po akciji, dva odsto manje u odnosu na profit iz istog kvartala u prošloj godini, prenosi Tanjug.

Prodaja Apple-ovih iPhone uređaja je pala deset odsto međugodišnje na 45,96 milijardi USD, što, prema ocjeni CNN-a, sugeriše da je potražnja za najnovijim iPhone 15 slabija nego što se očekivalo.

Prodaja pametnih telefona kompanije Apple u Kini je u prva tri mjeseca ove godine pala 19,1 odsto međugodišnje, objavila je ranije agencija za istraživanje tržišta Counterpoint Research.

Apple je prošlog mjeseca na svom vebsajtu najavio da će u utorak predstaviti nove proizvode u okviru događaja Let Loose.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније