Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

10. 05. 2019. 23:12 >> 23:20

TURISTI U MEKSIKU ZGROŽENI

Bistru vodu Kariba zamutile smrdljive alge

Turisti koji su u potrazi za suncem došli u meksička ljetovališta Kankun, Plaja del Carmen i Tulum, zgroženi su smradom koji izaziva sargasum, vrsta alge nalik na morsku travu, koja je zauzela vode ovih poznatih ljetovališta.

Velike količine ove alge nagomilane su na plažama i obojile su tirkizne vode Kariba u braon boju.

AP prenosi upozorenja stručnjaka da bi ovo mogla da postane nova normalnost na području Rivijere Maja na meksičkoj karipskoj obali, koja donosi polovinu prihoda od turizma koje Meksiko ostvaruje.

Navodi se da je do 2014. godine veoma malo ovih algi dospijevalo do ovih obala, ali da je moguća kombinacija klimatskih promjena, zagađenja izazvanog upotrebom vještačkih đubriva i okeanskih struja koje nose "tepihe" algi u Karipsko more, izazvala eksploziju tog problema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније