Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 08. 2020. 23:30   >>  23:28

ANALIZA ACEA

Najstarije automobile voze u Estoniji i Litvaniji

Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) objavilo je analizu aktuelne situacije sa starošću vozila u Evropi, prema kojoj se najstarija vozila voze u Estoniji, Litvaniji i Grčkoj.

Austrija trenutno ima najmlađu flotu vozila u Evropskoj uniji, objavilo je Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA), donijevši podatke i za sve ostale zemlje EU, prenosi Capital.ba.

Ukoliko se ne posmatra Velika Britanija, koja više nije dio EU, a diči se prosječnom starošću automobila od osam godina, onda je Austrija zaista na prvom mjestu s prosječnom starošću od 8,2 godine.

Na samom začelju ljestvice nalaze se Grčka, sa 15,7 godina, Estonija 16,7 godina te Litvanija sa 16,9 godina. Priložena infografika jasno pokazuje da se prosječna starost automobila, ali i kamiona, autobusa i kombija, povećava kako se kreće prema istoku kontinenta.

Što se tiče država proisteklih iz bivše Jugoslavije, vozni park Slovenaca je u prosjeku star 10,1 godinu, a Hrvata 12,6 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније