Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

06. 10. 2020. 22:50 >> 22:50
1

UVRIJEDILA VJERNIKE

Muslimani bijesni na Rijanu zbog svetog teksta

Zbog slavne i provokativne pjevačice Rijane posljednjih dana bijesni pravi rat na društvenim mrežama, te su je korisnici pozvali da se izvini svim muslimanima nakon što se u pjesmi koja je puštena na reviji donjeg veša pominje i sveti islamski tekst hadit.

Na Tviteru je osvanuo video na kojem manekenke nose komade iz njene kolekcije "Savage x Fenty", dok se u pozadini vrti pjesma "Doom", koja sadrži sveti hadit, piše Index. Riječ je o tekstu koji je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio prorok Muhamed tokom svog života. Pjesma "Doom" pak govori o sudnjem danu i povratku Isusa.

Iako je pjesma na reviji ubrzana pa je hadit teže prepoznati, oni koji ga poznaju shvatili su brzo o čemu je riječ.

"Riječi ne mogu da opišu koliko sam kao musliman razočaran što je Rijana pustila manekenke da plešu na hadit. To su svete riječi našeg proroka, ne možeš da ih koristiš na reviji donjeg veša. Odvratno i zaista bez ikakvog poštovanja", jedan je od brojnih komentara.

"Tišina oko toga što je Rijana koristila hadit. To je nepoštovanje muslimana širom svijeta. Želimo da se ta pjesma ukloni. Želimo izvinjenje. Ovo ne smije da se shvati olako", još jedan je komentar.

Korisnici ove društvene mreže poručili su da zbog toga što se godinama zabavljala sa muslimanima, ne može da se kaže da nije svjesna šta je uradila.

"Kao musliman duboko sam uvrijeđen ovim, ovo je sramotno i jadno. Svi oni koji nisu muslimani, a brane Rijanu treba da nauče da poštuju sve vjere i skupe hrabrosti da progovore o tome šta je loše", naveo je u svojoj objavi jedan korisnik mreže.

Istu pjesmu Rijana je koristila 2017. godine tokom jedne revije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније