Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Izvor: Klix [ I. P. ]

20. 09. 2021. 10:35 >> 10:36
1

ISTRAŽIVANJE

Ljude u svijetu najviše zabrinjava pandemija

Agencija za ispitivanje javnog mnijenja Ipsos provela je istraživanje pitajući ljude šta ih najviše zabrinjava. Istraživanjem, čije su rezultate objavili i u Svjetskom ekonomskom forumu (WEF), je bilo obuhvaćeno 19.000 punoljetnih osoba iz 28 država. Očekivano, najveću zabrinutost izaziva pandemija koronavirusa.

Potom slijede nezaposlenost, siromaštvo i socijalna nejednakost. Među najčešćim uzrocima zabrinutosti su i politička i finansijska korupcija.

Iznenađujuće je da je samo 15 posto ispitanika zabrinuto zbog klimatskih promjena.

Zbog klimatskih promjena najviše su zabrinuti Njemci, njih 36 posto, a potom Kanađani i Australijanci, njih 31 posto.

Većina ispitanika je pesimistično kada je u pitanju način kojim se upravlja njihovom državom. Više od 64 posto njih smatra da se zemljom upravlja u pogrešnom smjeru. Broj onih koji tako misle je porastao u odnosu na januar ove godine, kada ih je bilo 62 posto, i avgust prošle godine, kada ih je bilo 57 posto.

Od jula ove godine optimizam je najviše naglo splasnuo u Velikoj Britaniji, Izraelu, Turskoj, Poljskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj i Kanadi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније