Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ I. P. ]

22. 09. 2021. 23:23   >>  23:23 2

700 DOLARA

Valentino duksom promoviše vakcinaciju

Luksuzna modna kuća Valentino predstavila je poseban dizajn dukserice kojim žele pozvati na vakcinaciju, a koji sadrži njihov logo - slovo "V" i natpis "Vakcinisan".

 Za ovaj odjevni komad potrebno je izdvojiti 690 dolara, a prihodi od prodaje biće donirani UNICEF-u.

Crnu duksericu, sa natpisom "Vakcinisan" na grudima koji je ispisan crvenom bojom, prvo je stvorila mala kompanija Cloney iz Los Anđelesa. Kada je Valentinov dizajner, Pierpaolo Piccioli, saznao za inicijativu, odlučio je da kupi svih prvih pet dukserica koje su na raspolaganju i pokloni ih prijateljima.

Nakon što je objavio fotografiju na kojoj nosi primjerak ove dukserice, ubrzo su se počeli pojavljivati zahtjevi od Marca Jacobsa i stilistkinje Zerine Akers, kao i Emanuele Farneti, bivše urednice italijanskog Voguea da dobiju istu.

Na kraju je i Lady Gaga objavila video u kojem nosi duksericu, iako je cilj videa bila promocija Valentinovog parfema, pjevačica je priliku iskoristila da pozove na vakcinaciju.

Dukserica će biti dostupna na Valentinovoj web stranici, a 100 posto prihoda biće namijenjeno finansiranju UNICEF-ovog rada na COVAX programu Svjetske zdravstvene organizacije, čiji je cilj isporuka vakcina u zemlje u kojima one još nisu široko dostupne.

"Vakcinisanje je postalo najefikasniji način borbe protiv ove globalne pandemije, kao i simbol poštovanja drugih i društvene odgovornosti", poručio je Piccioli.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније