Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix.ba [ B.B. ]

26. 10. 2021. 12:01   >>  12:02

IZGUBILA KRALJEVSKI STATUS

Japanska princeza se vjenčala sa "običnim građaninom"

Japanska princeza Mako udala se za svog dugogodišnjeg partnera i kolegu sa fakulteta Keia Komura, a zbog činjenice da je on običan građanin Mako je izgubila svoj kraljevski status.

Prema japanskom zakonu, ženski članovi carske porodice gube svoj status nakon braka sa "običnim ljudima", dok muški članovi ne.

Takođe je preskočila uobičajene obrede kraljevskog vjenčanja i odbila plaćanje ponuđeno ženama kraljevskog porijekla nakon njihovog odlaska iz porodice.

Ona je prva članica kraljevske porodice koja je odbila oboje.

Očekuje se da će se par nakon vjenčanja preseliti u SAD - gdje Komuro radi kao advokat. Ovaj potez izazvao je neizbježna poređenja s britanskim članovima kraljevske porodice - Megan Markle i princem Harijem, zbog čega su mladenci dobili nadimak "Japanski Hari i Megan".

Poput Markle, Komuro je bio pod intenzivnim ispitivanjem otkako je objavljena njegova veza s Mako. Nedavno je bio kritikovan zbog kose svezane u rep kad se vratio u Japan. Neki su smatrali da njegova frizura ne dolikuje nekome ko se želi oženiti princezom.

Princeza Mako napustila je svoju rezidenciju u Tokiju oko 10 sati po lokalnom vremenu u utorak kako bi registrovala svoj brak, naklonivši se nekoliko puta svojim roditeljima, prijestolonasljedniku Fumihitu i princezi Kiko.

Očekuje se da će par održati konferenciju za novinare kasnije u utorak na kojoj će dati pismene odgovore na pet odabranih pitanja koja su unaprijed dostavljena.

Njena veza ranije je naišla na kontroverze u zemlji.

Vjerila se za Komura 2017. godine, a njih dvoje su se trebali vjenčati naredne godine. Ali brak je odgođen nakon tvrdnji da je majka njenog budućeg supruga imala finansijskih problema.

Palata je negirala da je odlaganje povezano sa ovim, iako je prijestolonasljednik Fumihito rekao da je važno da se problemi s novcem riješe prije nego što se par vjenča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније