Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

P.R. [ Beta ]

02. 02. 2022. 16:50   >>  16:52

ČUVENI MRMOT

Fil prognozirao još šest nedjelja zime u SAD

Mrmot nazvan Panksatoni Fil iz američke savezne države Pensilvanija ugledao je danas svoju sjenku kada je izašao iz jazbine, što prema vjerovanju znači da će zima u SAD trajati još šest nedjelja.

Hiljade Amerikanaca okupile su se danas u popularnom parku "Goblers nob" u Panksatoniju, iščekujući "prognozu" mrmota Fila.

Kada je objavljena Filovo predviđanje, publika je više puta skandirala "Još šest nedjelja".

Prema narodnom vjerovanju, zima će trajati još šest nedjelja ako mrmot ugleda svoju sjenku, a proljeće će stići ranije ako je ne vidi.

Prema zapisima iz 1887. godine, Fil je predvideo nastavak zime više od 100 puta. Za deset godina nije vođena evidencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније