Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ M.L.B. ]

17. 02. 2022. 16:33 >> 16:34

SKUPA REKLAMA

Dali 13 miliona dolara za minut QR koda na Superboulu

U nedelju uveče održan je Superboul koji će ove godine ostati upamćena i po kompanijama za trgovinu kriptovalutama, koje su debitovale sa svojim reklamnim materijalom.

Njega, pored američkog fudbala, svake godine obilježi velelepni šou na poluvremenu ali i skupocjene TV reklame koje se emituju u pauzama utakmice.

Ova godina ostaće upamćena kao ona u kojoj su kompanije za trgovinu kriptovalutama debitovale sa svojim reklamnim materijalom. Uprkos osmocifrenim budžetima za reklame, jedna među njima se odlučila za minimalistički pristup.

U drugoj četvrtini ovogodišnjeg Superboula u nedelju uveče, Koinbejs, menjačnica za kriptovalute, je potrošila svojih 60 sekundi, za koje je prema procenama potrošila 13 miliona dolara, na QR kod koji je skakutao od ćoška do ćoška TV ekrana, prenosi Juesejtudej (USAToday).

Dakle, nema ljudi, nema naziva proizvoda, niti bilo čega što bi moglo da nagovijesti šta se dešava do posljednjih nekoliko sekundi.

Oni koji su nešto znatiželjniji od prosjeka, i koji su uzeli da očitaju kod na ekranu riješili su misteriju. Na ekranima njihovih mobilnih telefona je iskočio natpis: "Ako se registrujete, dobićete besplatno 15 dolara u bitkoinu, plus šansu da osvojite tri miliona vrijedne nagrade".

Kritičari reklame na društvenim mrežama su istakli da, kako je cilj bio da se one približe publici koja nije njihova uobičajena klijentela, uspjeli potencijalne nove korisnike samo da zbune, prenosi Blic.

Reklama je ipak bila efektivna.

Kako su na Tviteru rekli ljudi iz kompanije, za jedan minut kompanija je imala oko 20 miliona posjeta na svom vebsajtu, najviše što je kompanija ikad imala i što je i više nego dovoljno da se obori njihov sajt.

Sljedećeg jutra Koinbejs je bio druga aplikacija i na Android i Ajfon uređajima po broju preuzimanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније