Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B.B. ]

15. 03. 2022. 22:14 >> 22:16

TALAS IZ AFRIKE

U Španiji upozorenje na loš kvalitet vazduha zbog prašine iz Sahare

Španija je danas izdala upozorenje o izuzetno lošem kvalitetu vazduha u Madridu i velikom dijelu zemlje nakon što je talas vrućeg vazduha iz Sahare donio prašinu.

Nacionalni indeks kvaliteta vazduha ocijenjen je kao izuzetno nepovoljan, a prestonica i veliki dio jugoistočne obale dobili su najgore ocjene. Španska vremenska služba je opisala oluju saharske prašine izvanrednom i intezivnom.

Vremenska služba prognozirala je da će prašina i dalje akumulirati do sjutra i da bi mogla putovati prema sjeveru sve do Holandije i sjeverozapadne Njemačke.

Mnogi Španci su jutros pronašli sloj crvene prašine na terasama, ulicama i automobilima, dok je nebo iznad prestonice i drugih gradova bilo boje pijeska, a vidljivost smanjena na četiri kilometra.

Zdravstvene vlasti su građanima preporučile da koriste maske za lice ako izlaze i da izbjegavaju vježbanje na otvorenom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније