Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix [ I. P. ]

18. 05. 2022. 20:20   >>  20:18 2

ZBOG HIGIJENE

Krevet ipak ne bi trebalo spremati odmah nakon buđenja

Stručnjaci iz britanske kompanije "And So To Bed" koja se bavi proizvodnjom i prodajom kreveta tvrde da pravilo pospremanja kreveta ujutru ipak nije tako dobra ideja, a za razlog navode higijenu.

Godinama su životni treneri i influenseri govorili o transformacijskim prednostima pospremanja kreveta svakog jutra i kako to može učiniti da se osjećate produktivno, staloženo i organizovano.

Međutim, stručnjaci za madrace u britanskoj kompaniji And So To Bed se ne slažu. Kažu da bi najzdravija stvar zapravo mogla biti ne namjestiti krevet nakon buđenja, a sve se svodi na higijenu.

Prema "The Sleep Councilu", prosječna odrasla osoba gubi 285 ml tekućine svake noći. To znači da kad pospremate krevet svako jutro, zarobljavate svu tu vlagu i tokom dana.

U stvari, preporučuje se da nakon dobrog sna, posebno kada je temperatura viša ljeti, skinete posteljinu kako biste madracu dali priliku da diše i da vlaga ispari.

To je zato što se vlaga može zarobiti između madraca i posteljine što može uzrokovati promjenu boje i potencijalno neugodne mirise. To će takođe obezbijediti da vaš madrac duže traje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније