Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

N1 [ R.B. ]

26. 05. 2022. 08:43 >> 08:42
1

JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH VJEŽBI

Promjene koje se dešavaju tijelu ako svakodnevno radite plank

Plank je jedna od najpopularnijih vježbi jer daje rezultate u kratkom vremenskom periodu. To je jedna od vježbi za koje koristimo sopstvenu težinu tijela da bismo došli u formu. Raditi plank možda nije lako, ali vremenom postaje sve lakše i jednostavnije, a rezultati će svakako biti vidljivi, prenosi Zadovoljna.rs.

Pritom, izdržaj možete da radite uvijek i bilo gdje, jer vam ne treba nikakva oprema, osim prostirke po želji. Vježba angažuje više grupa mišića i tonira vaše trbušnjake. Takođe, oblikuje i zadnjicu, a sveukupno jača tijelo.

Metabolizam se ubrzava

Potreban je napor i rad puno mišića da bi se zadržao takozvani položaj daske, odnosno položaj u kom se u ravni održavamo na nožnim prstima i podlakticama. A to sagorijeva kalorije.

Kad radite plank, sagorijevate više kalorija od klasičnih vježbi za trbušnjake. Plank je posebno važan za one koji mnogo sjede preko dana jer ne samo da sagorijeva masti već i ubrzava metabolizam. A to sve vodi ka mršavljenju.

Trup postaje snažniji

Plank je među najboljim vježbama za toniranje trbušnjaka i jačanje jezgra, što uključuje zglobove, mišiće i kosti koje povezuju gornji i donji dio tijela. Kada radite izdržaj, angažujete svoje mišiće bedara i gluteuse i to ih jača.

Smanjuje se rizik od povreda vrata i leđa

Plank izgrađuje mišiće i pruža podršku leđima i vratu. Takođe smanjuje bol u leđima. Svakodnevno izvođenje planka smanjiće rizik od povreda vrata i leđa.

Popravlja se držanje tijela

Vježba izdržaja poboljšava držanje vašeg tijela jačanjem mišića leđa, vrata, grudi, ramena i abdomena. Ako radite plank svaki dan, vaše držanje će biti bolje i leđa će vam biti prava.

Balans tijela se poboljšava

Da li se često spotaknete i padnete ili izgubite ravnotežu dok hodate? Onda je plank za vas. Ravnoteža se često gubi zbog slabijih trbušnih mišića. Vježbe izdržaja jačaju mišiće u stomaku i poboljšavaju ravnotežu. Pokušajte da u svoju fitnes rutinu uključite i bočni plank da biste vidjeli još bolji efekat, piše india.com.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније