Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M. [ RTS ]

31. 07. 2022. 17:47   >>  17:44

U INDIJI

Prsten sa 24.679 dijamanata ušao u Ginisovu knjigu

Onima kojima jedan dijamant nije dovoljan, indijska kompanija "SVA Dajmonds" ima savršen prsten za njih u obliku pečurke bukovače, u kome se nalazi 24.679 dijamanata.

Kompanija za proizvodnju nakita sa sjedištem u Indiji oborila je Ginisov rekord, tako što je u jedan prsten ugradila nevjerovatnih 24.679 dijamanata, prenosi RTS.

Ovaj spektakularni prsten svojim dizajnom podsjeća na pečurku bukovaču.

„Bukovača simbolizuje besmrtnost i dugovječnost“, navodi u saopštenju Abdul Gafur Anadijan, generalni direktor „SVA Dajmonds“.
Zamršena struktura prstena nastala je izlivanjem zlata u plastični kalup, da bi se dobila 41 jedinstvena latica pečurke. Zatim je svaka latica ručno ukrašena prirodnim dijamantima.

Sjajni prsten težak je 340 grama, a njegova vrijednost je procenjena na 95.243 dolara, navodi se u saopštenju. Tim nezavisnih gemologa verifikovao je prsten, a svjetski rekord je dodijeljen još u maju.

Kreacija „SVA Dajmonds“, inspirisana pečurkom, ima skoro duplo veći broj dijamanata od prethodnog rekordera. Haršit Bansal je osvojio titulu 2020. sa cvijetnim dizajnom ukrašenim sa 12.638 dijamanata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније