Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix [ I. P. ]

06. 08. 2022. 09:40 >> 09:38

NIJE PREPORUČLJIVO

Je li dobro spavati s uključenom klimom i ventilatorom?

Tokom visokih ljetnjih temperatura vjerovatno jedva čekate da uđete u rashlađenu prostoriju, a vjerovatno koristite klima-uređaj i kod kuće i na poslu.

Stručnjak Mark Redik, koji je i jedan od autora knjige "Savjetnik za spavanje", kaže da korišćenje klima-uređaja nije baš najbolja moguća opcija dok spavamo. Prema njegovim riječima, to može biti loše za one koji boluju od astme. Isto važi i za korišćenje ventilatora dok spavaju.

"Mnogima ventilator, posebno onaj na plafonu, pomaže da utonu u san, ali to nikako nije dobro jer može izazvati alergijski napad i suve oči", kaže on.

To se, naravno, odnosi i na korišćenje klima-uređaja tokom noći, pa je Redikov savjet da dobro rashladite prostoriju prije spavanja, a zatim isključite klimu, ili je ostavite u drugoj prostoriji.

Redik podsjeća da se, osim alergijskih napada i problema sa suvim očima i nosnom sluznicom, mogu javiti i drugi problemi, poput ukočenosti i bolova u leđima.

Naravno, važno je i redovno čišćenje klima-uređaja i ventilatora, a jedna od stvari na koju ovaj stručnjak upozorava jeste suva koža kao posljedica stalne upotrebe klima-uređaja.

"Kada taj vazduh duva dugo i često, koža se osuši. Losioni i kreme će pomoći, ali ne ako to postane navika tokom cijelog ljeta", objasnio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније