Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Slobodna Evropa ]

29. 11. 2022. 23:13 >> 23:11

ODLUKA

Tviter povlači politiku suzbijanja dezinformacija o koroni

Tviter je ukinuo politiku koja je imala za cilj suzbijanje dezinformacija u vezi sa kovid-19 na platformi društvenih medija, čime se rizikuje potencijalni porast lažnih tvrdnji kada broj slučajeva raste u Kini i nekim djelovima svijeta.

Ovaj potez takođe dolazi usred zabrinutosti za sposobnost Tvitera da se bori protiv dezinformacija nakon što je otpustio oko polovine svog osoblja, uključujući i one koji su uključeni u moderiranje sadržaja, pod novim šefom Ilonom Maskom.

Konkretne mjere koje će Tviter odbaciti nisu bile odmah jasne, a kompanija nije odmah odgovorila na zahtjev Rojtersa da podijeli više informacija.

Na početku epidemije korona 2020. godine, Tviter je uveo niz mjera, uključujući oznake i poruke upozorenja na tvitovima sa spornim informacijama o zdravstvenoj krizi i okvir da korisnici uklone tvitove u kojima se navode štetno lažne tvrdnje u vezi sa vakcinama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније