Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Т.Г. [ N1 ]

08. 03. 2023. 17:56 >> 18:05

OD 1979. GODINE

Evropa doživjela drugu najtopliju zimu u istoriji

Evropa je doživjela drugu najtopliju zimu od početka mjerenja 1979. godine, objavila je služba EU za praćenje klime, dok su suvlji uslovi od prosjeka zabilježeni u velikim djelovima zapadne i jugoistočne Evrope, kao i u ruskim regionima.

Puno veće temperature od prosjeka izmjerene su u istočnoj Evropi i djelovima sjeveroistočne Evrope, objavila je Služba za klimatske promjene Copernicus.

Temperature su bile ispod prosjeka na Pirinejskom poluostrvu.

Prema izvještaju, najtoplija zima od početka mjerenja bila je 2019/2020.

Globalno je ovogodišnji februar bio peti najtopliji od kada postoje mjerenja, prema Copernicus-u.

“Veći dio Evrope imao je iznad prosječne temperature vazduha, posebno sjeverna Norveška i Švedska, kao i (norveška regija) Svalbard”, dodala je služba EU.

Svalbard je arhipelag između norveškog kopna i Sjevernog pola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније