Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Бу. [ Klix.ba ]

22. 03. 2023. 09:50   >>  09:50

PRVI PUT NAKON 35 GODINA

Gramofonske ploče nadmašile prodaju CD -ova u SAD

Prodaja gramofonskih ploča nadmašila je prodaju CD-ova u Sjedinjenim Američkim Državama prvi put od 1987. godine.

 

Prema izvještaju Udruženja diskografske industrije Amerike (RIAA), nešto više od 41 miliona gramofonskih ploča prodato je 2022. godine u iznosu od 1,2 milijarde dolara (oko 2,1 milijarda konvertibilnih maraka), dok je prodato samo 33 miliona CD-ova u vrijednosti od 483 miliona dolara (876 miliona konvertibilnih maraka).

Prošlogodišnja prodaja ploča pokazuje da gramofon "cementira svoju ulogu sastavnice modernog muzičkog tržišta", izjavio je predsjednik i izvršni direktor RIAA-e Mitch Glazier.

Bila je to 16. uzastopna godina rasta prodaje gramofonskih ploča, što je oko 71 odsto prihoda od fizičkog formata. Prihodi od snimljene muzike u SAD-u porasli su sedmu godinu zaredom i dosegnuli rekordnih 15,9 milijardi dolara.

Sveukupno, prihod od snimljene muzike u 2022. godini porastao je za šest odsto prema izvještaju. a to je uglavnom zahvaljujući streamingu, ali i prodaji fizičkog muzičkog formata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније