Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ M.M.Lj. ]

28. 03. 2023. 22:56 >> 22:56

SAVJETI PROIZVOĐAČA

Kako i koliko često bi trebalo prati farmerke?

Ponekad se čini da dosta stvari radimo pogrešno kada je riječ o svakodnevnom održavanju uobičajenih predmeta u našem domu što uključuje i održavanje odjeće.

Tako se za farmerke često kaže da ih ne treba prati ili da ih treba ubaciti u zamrzivač na nekoliko sati kako bi se riješili bakterija. No, šta je prava istina?

Direktorica proizvodne tehnologije brenda Marks & Spencer Monika Lejvenburg kaže da bi trebalo da peremo farmerke što je manje moguće. Takođe, ona je naglasila da farmerke ne sušimo u sušilici.

"Što manje možete prati svoje farmerke, to one bolje zadržavaju svoj izgled, posebno kada je riječ o tamnim indigo farmerkama", rekla je Lejvenburg.

Ovaj savjet su podržavaju iz dizajneri brenda farmerki Levi Strauss, rekavši kako farmerke treba prati jednom u deset nošenja, a ako se u međuvremenu pojavi neka mrlja na njima, treba je ukloniti mokrom krpom i blagim sredstvom za čišćenje mrlja na odjeći.

Lejvenburg je upozorila da bi farmerke trebalo prati naopako s zakopčanim dugmetom po mogućnosti na 30 stepeni uz korištenje deterdženta za njegu boje.

Nakon pranja, preporučuje da ih odmah izvadite iz veš mašine i otresete kako bi se što prije osušile prirodnim putem. Na kraju je naglasila da je stavljanje farmerki u zamrzivač kako bi se riješili bakterija naobičniji mit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније