Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Анадолија [ R.B. ]

08. 05. 2023. 09:42 >> 09:42

BAJKOVITO MJESTO

U ovom selu nema puteva, saobraća se samo čamcima

Selo Hithorn mnogi nazivaju "holandskom Venecijom", jer je pristupačno samo uz pomoć čamaca. Ovo selo idealno je za one koji maštaju o mirnijem životu. Nastalo je još i srednjem vijeku, a umjesto puteva ima kanale.

Napravile su ga izbjeglice sa prostora Sredozemlja koji su se u ovaj region doselili oko 1230. godine. Nalazi se na području Overijsela, a turisti tokom vožnje čamcima mogu uživati u kućama starim i stotinama godina.

U selu Hithorn nema puteva, za prevoz se koriste kanali, pješačke staze, drveni mostovi i biciklističke staze.

Ovo bajkovito holandsko selo sa 176 drvenih mostova, uskim kanalima, istorijskim kućama, zelenilom i raznovrsnim cvijećem, godišnje posjete stotine hiljada turista iz cijelog svijeta. U selu živi oko 2.600 osoba koji su tu da pokažu sve ljepote svog sela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније