Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J.

08. 05. 2024. 23:57 >> 22:57
Čitaj mi:

statusni simbol

Zašto je savana mačka najskuplja na svijetu?

Savana mačka je hibrid domaće mačke i servala, koji je afrička divlja mačka. Ova vrsta mačaka među uzgajivačima postala je popularna krajem 90-ih, a 2001. godine Međunarodno udruženje odgajivača mačaka priznalo je i registrovalo novu rasu mačaka.

Dugo, vitko tijelo sa prugama u raznim bojama kao što su nijanse braon, zlatne i sive, i egzotičan izgled očiju u obliku „bumeranga“, čine ovu mačku najskupljom mačkom na svijetu.

Savana mačke su radoznale, vesele i veoma inteligentne. Ako prvi put nabavljate mačku, ova vrsta nije za vas jer zahteva da se sa njom mnogo radi.

Poput pasa, brzo se vežu za porodicu i uz malo truda možete da ih naučite raznim trikovima, ali i da ih izvedete u šetnju na povocu.

Za razliku od većine drugih mačaka, ove mačke vole vodu.

Savana mačke nose titulu najskupljih kućnih ljubimaca. Njihove cijene se kreću od hiljadu do 20.000 dolara. prenosi Klix.ba.

Da bi uzgajivač dobio leglo, praktično mora da ukrsti dvije različite vrste, što nije baš lako. Za tako nešto potrebno je nekoliko godina i mnogo novca. Zato su ove mačke izuzetno rijetke i skupe, a kao kućne ljubimce ih uglavnom drže bogataši kojima je ova mačka statusni simbol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније