Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

B.Č.J. [ index ]

25. 10. 2021. 10:34   >>  10:35

AJURVEDA

Da li topla voda pomaže u mršavljenju?

Pijenje tople vode ubrzava vaš metabolizam i pomaže vam da smršate na zdrav način. U osnovi, topla voda pomaže bržu razgradnju molekule masti u vašoj ishrani, što može dovesti do gubitka težine.

Voda ne smije da bude prevruća da vam opeče usta, ali treba da bude dovoljno topla, temperature koju vaše tijelo može da podnese. Kad tek počinjete da uključujete ​​toplu vodu u svoju dnevnu rutinu, to vam može isušiti usta i osjećaćete se razdražljivo dok je konzumirate. No, uz doslednost, uvidjećete da se vaše tijelo navikava na to.

Osim što je vrlo isplativa, dijeta s toplom vodom donosi i neke zanimljive zdravstvene prednosti u poređenju sa drugim dijetama.

Zašto je zdravo piti toplu vodu
Postoji drevna nauka poznata kao Ajurveda, koja zagovara pijenje tople vode kao dio ljudske ishrane i čini se da se taj trend vraća.

Dokazano je da topla voda zapravo na pozitivan način stimuliše peristaltiku i gastrointestinalni trakt. To počinje da snaži vaš metabolizam i pomaže u ispiranju toksina koji se talože u našim tijelima preko noći i tokom dana. Naravno, voda takođe hidrira naša tijela, a topla voda može nam pomoći da manje osjećamo glad, piše Index.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније