Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Anadolija [ R.B. ]

13. 04. 2022. 13:02 >> 13:51

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Više od polovine populacije ima problema sa glavoboljom

Više od polovine ljudi u svijetu ima problema sa glavoboljom, pokazalo je istraživanje norveških naučnika.

Kako navodi list Independent, naučnici su došli do zaključka da 52 odsto svjetske populacije svake godine pati od glavobolje, dok 14 odsto pati od migrene.

U studiji, objavljenoj u naučnom časopisu The Journal of Headache and Pain, istraživači sa Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju analizirali su 357 istraživanja objavljenih između 1961. i 2020. godine kako bi istražili pitanje globalne prevalencije glavobolje.

Zaključili su da se 26 odsto prijavljenih slučajeva odnosilo na tenzione glavobolje, a 4,6 posto je imalo glavobolje 15 ili više dana u mjesecu.

Rezultati istraživanja su pokazali da 52 odsto svjetske populacije svake godine pati od glavobolje, a 14 odsto od migrene.

Istraživači su utvrdili da 15,8 oDsto svjetske populacije svakodnevno pati od glavobolje, a sedam oDsto od migrene.

Prema ovoj studiji, glavobolja je češća kod žena nego muškaraca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније