Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Klix [ I. P. ]

04. 07. 2022. 08:46 >> 08:43

PRIJA ORGANIZMU

Ovo voće pomaže da snizite visok krvni pritisak

Vođenje računa o onome što jedete i pijete igra značajnu ulogu u snižavaju visokog krvnog pritiska. Jedna namirnica vam može naročito pomoći u rješavanju ovog zdravstvenog problema.


Banana je na prvom mjestu kada je riječ o voću koje ima mogućnost snižavanja pritiska, navela je nutricionistkinja Britni Dan za magazin Eat This, Not That.

Banane su bogate kalijumom, koji smanjuje negativne efekte natrijuma na organizam. Kalijum takođe pomaže smanjenju rizika od moždanog udara i bolesti srca. Mala banana sadrži otprilike 420 mg kalijuma.

Ova namirnica sadrži i veliku količinu ostalih elektrolita, koji održavaju rad nervnog sistema i regulišu nivoe tjelesne tečnosti. Dakle, u elektrolite spadaju: kalcijum, magnezijum, natrijum, kalijum i hloridi.

Međutim, trebate imati na umu da je bitno pronaći zlatnu sredinu. Konzumiranje premale količine kalijuma i prevelike količine natrijuma zapravo povećava krvni pritisak. Odrasli ljudi bi trebali uzimati 3,500 - 4,700 mg kalijuma dnevno i 2,300 mg natrijuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније