Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

B.Č.J. [ N1 ]

11. 08. 2022. 07:41   >>  07:39

MOŽDA STE U PROBLEMU

Glavni pokazatelji da vaš mozak prima previše informacija

Da li se osjećate kao da vam je mobilni telefon, laptop ili tablet produžena ruka? Ako je tako, možda ste u problemu.

Ako non-stop primate poslovne mejlove, provjeravate ih i odgovarate na njih u slobodno vrijeme, a uz to uhvatite sebe kako provjeravate da li vam je stiglo nešto novo, moguće je da ste postali zavisni od toga, piše „Work Intelligent“.

Non-stop ste na mobilnom telefonu, bilo da kucate poruke ili razgovarate, a čak i kada ništa ne radite, provjeravate da li ima nešto novo?

Provjerite da li ste pretrpani informacijama.

Stalno provjeravate mobilni telefon
Da li vam je toliko prešlo u naviku, pa ni ne shvatate da ste stalno „uključeni“.

Jedan od načina da to smanjite je da držite mobilni telefon dalje od stola tokom večere i ne javljate se. Javićete se poslije. Možete uključiti i opciju „Ne uznemiravaj“ na određeno vrijeme.

Imate mnogo nepročitanih mejlova
Da li se suočavate svakodnevno sa stotinama nepročitanih mejova, možda je došlo vrijeme da se organizujete.

Organiziujte mejlove u foldere, brišite odmah što znate da nećete pročitati i koristite zvjezdice za ono što morate da pročitate.

Stalno vam zvoni mobilni telefon
Da li vas svakih sat vremena mobilni telefon podsjeća da imate sastanak ili određene obaveze za koje uopšte ne znate da li ćete stići da ih obavite?

U idealnoj situaciji trebalo bi da imate na ekranu sve što imate za danas kako bi za par sati mogli to sve da izbrišete ili barem dio toga. Možete koristiti i mejl kao podsjetnik za bitnije događaje.

U svakom slučaju pokušajte da koristite samo jednu aplikaciju koja će vam pomagati jer će vam više njih još više odmoći.

Nemate memorije na laptopu
Da li vas laptop obavještava često da nemate više memorije? Vjerovatno već i sami znate da gubite toliko vremena tražeći nešto po takvom desktopu i da zapravo to nema smisla.

Jednom se organizujte i poslije će vam biti lakše. Podijelite poslove po folderima i u njih pakujte ono što vam treba. Jednom kad to uradite, biće vam mnogo lakše.

Previše ste dostupni
Mejlovi su u većini kompanija najčešći način komunikacije, ali to se može razlikovati od kompanije do kompanije. Neke koriste različite vrste četova, uključujući i skajp, a neki većinom telefonske pozive.

Bitno je samo da ne budete previše dostupni na više različitih „lokacija“, i na poslovnom i privatnom mejlu, čatu, Fejsbuk četu ili porukama. Oduzeće vam previše vremena i zato je bolje na poslu, pogotovo kada ste u gužvi, da koristite samo jedan kanal za komunikaciju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније